O nama - Drava relax

Početna / O nama - Drava relax

O nama

Odmorite se uz prekrasan ambijent

Provedite ugodan i miran odmor u zelenom raju u zaštićenom području uz rijeku Dravu, u neposrednoj blizini zaštićenog krajobraza Jelkuš koji je izolirano stanište ptica, a koji je značajan po svojemu šljunčanom sprudu, mjestu gniježđenja brojnih ptica poput kulika sljepčića, crvenokljune čigre, male čigre, male prutke i vivka.

Ova lijepo i moderno uređena kuća za odmor smještena je u posebnom krajoliku u malenom zaseoku Đuretina, u područje koje je zbog svoje jedinstvenosti i očuvanosti proglašeno zaštićenim u nekoliko kategorija: 2007. godine uvršteno je u vrijedna staništa uz rijeku Dravu u sastav Nacionalne ekološke mreže, danas europske ekološke mreže Natura 2000. Đuretina kao i ostala naselja uz rijeku Dravu ušla su 2011. godine u sastav 1. Regionalnog parka proglašenog u Republici Hrvatskoj, Mura-Drava, koji je 2012. godine postao dio prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, pod zaštitom UNESCO-a, a područje je i sastavni dio Zelenog pojasa Europe (Green Belt of Europe).

U ljetnim mjesecima ovdje možete uživati uz otvoreni bazen, žubor rijeke Drave, pecanje, vožnju čamcem i kanuom, dok najmlađi zabavu mogu pronaći u dječjim sadržajima koje su domaćini pripremili. Potpunu relaksaciju i opuštajuće trenutke možete doživjeti boraveći u dvorištu kuće s pogledom na zelenilo, daleko od gužve i buke. Provedite opuštajući odmor u ovoj moderno i kompletno opremljenoj kući za odmor u lijepom nizinskom području, okruženi zaštićenom prirodom i svježim zrakom, na području koje obiluje mrežom poljskih putova i šumom Banov brod u blizini koja je idealna za šetnju i bicikliranje.

Ukoliko želite doživjeti prirodne ljepote rijeke Drave i jedinstvenog prekodravskog sela Križnica, kojega Vam svakako preporučujemo posjetiti i do kojega se može doći jedino skelom ili pješačkim visećim mostom, ljubazan domaćin Vam na upit može dogovoriti iznajmljivanje bicikala u novootvorenom Centru za posjetitelje Križnica koji obiluje sadržajima posvećenima interpretaciji zaštićenih vrijednosti područja uz Dravu.

Svakako savjetujemo posjet Grabrovnici u kojoj se nalazi suvremeni interpretacijski centar velikoga hrvatskoga pjesnika i austrijskog generala Petra Preradovića uređen u njegovoj rodnoj kući te obronke Bilogore na kojima se nalazi novouređeni Turističko informativni centar Klopotec kao polazna točka za istraživanje vinorodne i šumovite Bilogore. Na njenim obroncima su se smjestile brojne kleti s odličnim vinima raznih sorti te vinarijom u kojoj se proizvodi graševina nagrađena Decanterovom medaljom.

Od Pitomače nisu daleko ni Đurđevac sa svojim Posjetiteljskim centrom Đurđevački pijesci te starim gradom i mini ZOO-om s devama, Virovitica sa prekrasno uređenim perivojem i dvorcem Pejačević u centru, u kojemu je uređen jedinstveni muzejski postav posvećen drvu, te Mađarska do koje nas dijeli 20-ak kilometara.

backyard
bathroom
bedroom

Europski Amazon je destinacija koja nudi mnoštvo aktivnosti, od vožnje biciklom uz Muru, Dravu i Dunav, preko veslanja u kanuu ili kajaku do jedinstvenih autentičnih gastronomskih, prirodnih i kulturnih doživljaja s lokalnim stanovništvom, koji obogaćuju vaš boravak u destinaciji.

Dostupne ponude za rezervacije:

  1. Biciklistička staza Europskog Amazona
  2. Europski Amazon, nevjerojatni trenuci kulture i prirode
  3. Kanu ture Murom, Dravom i Dunavom.

Naša je vizija nastaviti pružati nove prilike za mala i srednja poduzeća u turizmu uz pomoć EU fondova. Nastavit ćemo poboljšavati našu web stranicu.Posjetite Europski Amazon kao i Europski Amazon Hub (AOE Hub) i Akademiju Europskog Amazona (AOE Academy).

Saznajte više ovdje: https://visitaoe.com/.

Top